U bent hier: Gallery > Monumentaal werk en wandwerken > 2008 Van Abbe

2008 Van Abbe

door de kunstenaar

Vertoont 1-5 van 5

IMG IMG 0001 IMG 0002 KARPOV KARPOV3

Vertoont 1-5 van 5

Beschrijving:

Beschrijving eerste drie werken:
Wandwerk naar aanleiding van een propaganda wandschildering van verzetsbeweging Frelimo, Mozambique jaren 70. Expositie: 'Opstand en verzet'. Stedelijk Van Abbemuseum Eindhoven, voorjaar 2008

In eerste instantie werd ik door het museum benaderd om als artisaan een propagandawerk op een van de wanden binnen het museum over te zetten. Er werd mij toegestaan enigszins de vrije hand te nemen in mijn interpretatie van het werk. Naarmate het binnen de twee weken die mij gegeven waren voor de opening echter vorderde, ging het hoe langer hoe meer een eigen leven leiden. Het eindresultaat bestond in een wandvullend fries, ongeveer 700 bij 350 cm, opgezet in houtskool op een ongeprepareerde wand. Later lineair en in schaduwpartijen uitgewerkt met penseel, in muurverf en acryl, in de kleuren groene aarde en rauwe omber.Beschrijving laatste twee werken:
Wandtekeningen in het kader van de tentoonstelling 'Allen Kaprov' Stedelijk Van Abbemuseum Eindhoven, begin 2008

Deze studies in houtskool op een van de wanden binnen het museum ontstonden temidden van de tekeningen en tags, gemaakt door publiekparticipanten. Het stond publiek vrij deel te nemen aan deze expositie. Binnen die vrijheid heb ik deelgenomen, wat leidde tot interessante reacties van publiek, waaronder ook collega's.

Copyright:
Bram Hermens